Glass House - Fluid Glass

Glass House

A fully glazed side extension reaching across two floors to this semi-detached family home has created a double height glass space that connects the upper and lower ground levels whilst opening up the property to the garden.

Copyright Malcolm Menzies 82mm
OVERVIEW

An impressive and light filled space for the family to enjoy and entertain

The brief for Kaap Studio architects was to connect an underused, dark basement with the upper ground level and create an impressive and light filled space for the family to enjoy and entertain.

In order to offset the underground atmosphere and low ceiling levels, a section of the upper level was removed in two places. Firstly to give access for a new lightweight staircase in the heart of the property and secondly at the rear to create generous double height kitchen and dining area

The double height glass addition has created connected, light drenched and playful spaces that resolve and enhance the family’s specific requirements and lifestyle.

A monolithic oversized glass pivot door was introduced between the dining space and new patio in order to enjoy full width access to the outside space and unobstructed views to the garden.

Back